Okleveles kávékóstoló-mester lett Reviczky Gábor
sponsored links
Izgalmas kávékóstoló kurzuson vehetett részt a minõségi kávézás magyar nagykövete, Reviczky Gábor, akit családja is elkísért a hangulatos ?Cupping session?-re. A hétvégi kurzus végén egy oklevelet is átvehetett a Warda Coffee csapatától, ami bizonyítja, hogy kiváló kávémester lett.
?Fantasztikus élmény volt részt venni ezen a különleges atmoszférájú kávé-tanfolyamon, hiszen már a környezetnek is volt egy speciális hangulata. Az ízléses helységben ott sorakoztak az elegáns kávé gépek, melyek önmagukban is nagy hatással voltak ránk. Elõször az volt a feladatunk, hogy a darált kávékat kellett szárazon megillatolnunk, majd megízlelnünk és ezt követõen leforrázva is megnézni, hogy egyeznek-e az illat-és ízjegyek, amiket éreztünk. Többnyire az illatok alapján már sikerült megtippelnünk, hogy melyik darált kávé, melyik leforrázott kávéhoz tartozik, sikerült jól elsajátítanunk a kávékóstolás technikáját, amit a végén egy-egy oklevéllel is jutalmaztak a szakértõk. Nagyon jól éreztem magam, igazán zamatos, gyümölcsös kávékat ízlelhettem, a családomra is nagy hatással volt ez a különleges nap? ? mesélt élményeirõl Reviczky Gábor.
?Boldog vagyok, hogy létrejöhetett ez a hasznos tanfolyam jellegû esemény a Warda Coffee jóvoltából, melyen Nagy-Bertók Anita oktató és WCE érzékszervi bíró segítségével egy bevezetõ tréningen vehettek részt vendégeink a pörkölõben. Megtanították nekik elméletben és gyakorlatban is, hogy milyen különleges illat-és ízjegyekre érdemes odafigyelni, ahhoz, hogy felismerjék, milyen kávébabból készült a feketéjük, mik azok a sarkalatos, különleges tulajdonságok, amikre koncentrálva egyszerûen meg tudják különböztetni egymástól a kávéfajtákat. A kóstolás során elõször az illat, majd az íz, selymesség, intenzitás, gyümölcsösség adtak egyre több támpontot vendégeinknek. A családias kurzus végére mindenki profi kávészakértõvé vált? ? mondta büszkén Eitzenberger Balázs, a Berger&Co. társtulajdonosa.
Reviczky Gábor legközelebb egy barista képzésre látogat majd el, ahol gyakorlatban is elsajátítja a kávékészítés fázisait, fortélyait, a tömörítésen át, a kiváló tejhab elkészítéséig.