Oeuf Cocotte

2012-07-21

sponsored links

Cseréptálban sült tojás

...vagy úgy is mondhatnánk, hogy Mindenfélével együtt sült tojás. Sütõben.
A lényege, hogy valami kisebbfajta tûzálló tálkába halmozunk mindent, mi szem-szájnak ingere, ütünk rá egy tojást, és a sütõben összesütjük. Zseniális találmány, afféle egytálreggeli vagy egytálvacsora. A férjem gyakran kuncsorog érte hétvégéken, hogy készítsem el a Dani-JajDe-Luxe verziót, ami úgy született egyszer, hogy odaállt a hûtõ elé, és egy tálcára pakolt mindent, amirõl úgy gondolta, hogy össze kéne sütni, én meg összesütöttem, és olyan finom lett, hogy evés közben felírtuk az összetevõit, hogy mindig reprodukálni tudjuk.

Következzen tehát a Dani-JajDe-Luxe Oeuf en Cocotte:

1. A cserépedényke alját kibélelem vékonyra szeletelt csiperkegombával.
2. Majd reszelt répát szórok rá.
3. Majd egy evõkanál tejszínt csurgatok rá.
4. Majd két mogyorónyi vajat dobok bele.
5. Ezen a ponton megzom.
6. Majd fél szelet nagylyukú sajtot szaggatok rá ...

Folytats a blogon ... larevuerose.blogspot.com/2012/07/oeuf...

sponsored links

Keres?s