Oefs en cocotte
sponsored links
Pont olyan, mint a neve! Könnyed, franciás és nagyon finom reggeli a hosszú hétvégére.
Oeufs en cocotte - tojás tálkában
Hozzávalók: 6 tojás, 6 szál zöldspárga, 6 szál újhagyma, 10 levél medvehagyma + 2 levél a díszítéshez, 12 dkg camembert sajt, 12 szelet bacon, 3 szelet szögletes pirítós,
bors, 6 ek tejszín
6 darab szufléformát olajozzunk ki vékonyan, majd tegyük félre, amíg elkészítjük a belevalókat. A sütõt melegítsük elõ 180 fokra. Egy serpenyõben pár csepp olajon megpirítunk 10 szelet bacont úgy, hogy elõtte apró kis kockákra vágjuk õket. Amikor már szép pirosak, szedjük ki õket egy tálra, és a hátramaradt zsiradékban pároljuk meg az apróra vágott medvehagymát, újhagymát és a megpucolt, szintén apróra vágott zöldspárgát. Körülbelül 10 perc alatt megpárolódnak, ekkor öntsük vissza a pirított baconkockákat a serpenyõbe és forgassuk össze a zöldségekkel. Ezt a keveréket egyenlõen elosztva szedjük bele a ...