Növényi tejek házilag
sponsored links
Habár a kis közvélemény kutatásom a facebookon azt az eredményt mutatta, hogy inkább megvásároljátok a növényi tejeket praktikusság, idõ tényezõ miatt ( bevallom nagyrészt jómagam is), de mégis többen kértétek a tejkészítés receptjeit.
Három féle növényi tejet készítettem, mindegyik finom lett és ami még az otthon készített tej mellett szól, hogy élõ , legfõképpen a mag tejek, ellenben a dobozosokkal.
A házilag készültek közül a legfinomabb számomra a mandulatej. Mondjuk a bolti ára miatt sosem vásárolok mandulatejet, ezért ezt készítem el szívesen házilag leginkább!
Mandulatej
Hozzávalók:
mandula
2 dl meleg víz
csipetnyi szódabikarbóna
A mandulát egy nappal a készítés elõtt beáztatjuk. Másnap így könnyedén megtisztítjuk, megdaráljuk, majd ráöntjük a 2 dl meleg vizet, 2 órán keresztül szobahõmérsékleten lefedve állni hagyjuk. Leszûrjük egy konyharuha, vagy nylon harisnya segítségével. A visszamaradt mandulát megesszük, én müzlibe ...