Németországban használt lisztekröl
sponsored links
Tudom nem érint sok mindenkit, de talán esetleg ha mégis.
Én Aurora lisztet használok,mert ezen álltalában van ajánlás,hogy mihez ajánlott( empfehlenswert ) és nagyon ajánlott (sehr empfehlenswert )
Tehát:
Typ 405 ( ezt hamarosan,mert pont nincs itthon )
Typ 550 :
ajánlott palacsintákhoz, gofrikhoz, linzer tésztákhoz ,piskótákhoz, égetett tésztákhoz, mézeskalács, tészta, Spätzle, nokedli, Knödel, levesek, szószok, lisztes sürítéshez
nagyon ajánlott : keverttészta (Rührteig), pikáns és édes élesztös sütemények , rétes,Stollen, világos kenyerek - zsömlék, , kevert kenyerek - zsömlékhez
Roggen Mehl Typ 1150:
ajánlott: palacsinták, gofrik, pikáns élesztös/kelt tésztákhoz, rétesekhez, Stollen,
nagyon ajánlott: kevert kenyerek - zsömlékhez
Dinkel Volkornmehl :
ajánlott: kevert tészták, palacsinták, gofrik, édes kelt/élesztös tészta, rétes, Stollen, mézeskalács, tészta, Spätzle, Knödel, nokedli
nagyon ajánlott : pikáns élesztös/kelt tészták, kevert kenyerek-zsömlék, teljeskiörlésü kenyerek-zsömlék
Dinkel Mehl Typ 630: ...
Én Aurora lisztet használok,mert ezen álltalában van ajánlás,hogy mihez ajánlott( empfehlenswert ) és nagyon ajánlott (sehr empfehlenswert )
Tehát:
Typ 405 ( ezt hamarosan,mert pont nincs itthon )
Typ 550 :
ajánlott palacsintákhoz, gofrikhoz, linzer tésztákhoz ,piskótákhoz, égetett tésztákhoz, mézeskalács, tészta, Spätzle, nokedli, Knödel, levesek, szószok, lisztes sürítéshez
nagyon ajánlott : keverttészta (Rührteig), pikáns és édes élesztös sütemények , rétes,Stollen, világos kenyerek - zsömlék, , kevert kenyerek - zsömlékhez
Roggen Mehl Typ 1150:
ajánlott: palacsinták, gofrik, pikáns élesztös/kelt tésztákhoz, rétesekhez, Stollen,
nagyon ajánlott: kevert kenyerek - zsömlékhez
Dinkel Volkornmehl :
ajánlott: kevert tészták, palacsinták, gofrik, édes kelt/élesztös tészta, rétes, Stollen, mézeskalács, tészta, Spätzle, Knödel, nokedli
nagyon ajánlott : pikáns élesztös/kelt tészták, kevert kenyerek-zsömlék, teljeskiörlésü kenyerek-zsömlék
Dinkel Mehl Typ 630: ...