Német palacsinta ? ?Dutch baby pancake?
sponsored links
Magyarul német, angolul dutch (holland)? Hogy is van ez? így :-)
Pennsylvania-i holland = német, meg egy kis félrefordítás, meg amúgy is lehet, hogy egy kislány találta ki a nevet.
A lényeg: egy kis turmixolás, 20 perc a sütõben, és kész ez a könnyû, enyhén vaníliás, édes, ?lusták palacsintája?.
A videóban, ahonnan a recept van (EveryDay Food, mi más lenne), citromlével és porcukorral tálalják, mi juharsziruppal és eperrel ettük. Bármilyen bogyós gyümölcs jól megy hozzá.
Hozzávalók:
a palacsintához:
- 3 nagy tojás (ha kicsik, 4)
- 3/4 csésze tej
- 1/2 csésze liszt
- 1/4 csésze cukor
- csipet só
- 1 teáskanál vanília-kivonat
- a sütéshez 2 evõkanál vaj
a tálaláshoz:
- 1 kanál vaj, citromlé, porcukor vagy
- friss bogyós gyümölcs, juharszirup/méz vagy
- kompót?
A sütõt elõmelegítem 220 fokra, egy közepes serpenyõbe teszem a vajat, és megmelegítem a fõzõlapon. A legjobb, ha öntöttvas a serpenyõ, de ha nincs, más, tapadásmentes, sütõbe rakható (!) serpenyõ is megteszi.
A tészta összes hozzávalóját összeturmixolom. A tésztát a meleg (olvasztott vajat tartalmazó) serpenyõbe öntöm, és beteszem a sütõbe. Kb. 20 perc alatt sül meg. akkor jó, ha a széleken szépen felpuffadt, és kicsit megpirult.
Azonnal tálalom (a vajat rögtön, gyorsan rá kell kenni a közepére), cikkekre vágom, és mindenki ízesíti a tányérján, ahogy szeretné.
Elvileg 4 adag, mi azért ketten simán megettük reggelire. Eredetileg innen.