Néha a legegyszerûbb ételek a legjobbak - Grillezett csirkecombok bazsalikomos paradicsomsalátával
sponsored links
Ismét Sarud, nyár végi, õsz eleji napozgatás, kerti munkálkodás közben nincs az embernek túl nagy kedve fõzni - így az egyszerûbb ételek kerülnek képbe.
A hûtõ tele van gyönyörû és friss, ropogós koktélparadicsommal, ott van még három termetes csirkecomb is, a grill pedig békésen várakozik a szilvafa árnyékában. Nem bonyolítom túl a grillezést - gyakorlatilag a combokat bevagdosom a csontok mentén, majd alaposan besózom és finoman borsozom a combok mindkét oldalát.
A grill két szélsõ lángját beindítom, közepes állásba kapcsolom, majd lecsukom a tetõt - és hagyom, hogy 150 C-ig felszaladjon a hõmérõ. Ha megvan a hõfok, akkor középre felpakolom a három combot, tehát indirekt hõkezelést adok a húsoknak. A tetõt lecsukom, a grillen belül elindul a természetes légáramlás - én pedig hagyom, hogy szépen süljenek a húsok.
Van egy kis idõm, elkészítem a paradicsom salátát. Megpucolok egy vöröshagymát, majd fel is darabolom illetve két gerezd fokhagymával is ugyanezt teszem. A paradicsomokat kettévágom, majd tépek egy fél maréknyi bazsalikomot, amit szintén apróra vágok.
Elõveszek egy feles poharat, amivel egy egység cukrot, majd egy egység oliva olajat és egy egység ecetet mérek ki. Az összetevõket egy salátás tálba pakolom, rájuk zúdítom az öntetet, majd sózok és borsozok. Hûtõbe dobom a salátát, Eszter süt egy kevés burgonya karikát - én pedig megint a grill felé fordulok.
A húsok szépen pirulnak, egyet azért fordítok rajtuk, majd amikor elkészülnek, akkor pár percig még pihentetem is õket.
Tálalunk és élvezzük az ízeket. A burgonyák klasszul ropognak a fogunka alatt, a paradicsom és a bazsalikom nagyon szépen együtt dolgozik a saláta öntettel és a hagymákkal, a combok pedig frenetikusak. Kívül ropogós a bõrük, belül pedig szinte leomlik a csontról.
Élvezzük a simogató napsütést, élvezzük az ízeket. Kell ennél több?
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: