Négybõl kettõ
sponsored links
Ahogyan ígértem, következik a szombati grillezés folytatása, a húsok helyét átveszik a zöldségek, de csak ötven százalékos a képviselet, négybõl ugyanis ketten jelennek ma meg. A sült paprika joghurttal már szerepelt tavaly nyáron imbiszen, a grillezett padlizsán, cukkini, patiszon pedig a szokásos balzsamecetes, olívaolajos, fokhagymás módszerrel készült, a padlizsános változatot, a kiüthetetlen kedvencet ugyancsak olvashatták már. Csak a bazsalikom maradt el.
Marad tehát két, mondjuk saláta, amelyek elkészültében csak az volt a kérdés, milyen utat válasszuk. Érkezett ugyanis az otthoni kertbõl egy kosárka uborka és egy ládányi paradicsom, az alapanyag tehát adott volt, már csak a mód hiányzott. Mivel fûszernövényekbõl nem volt hiány, így az uborka citromfûlevelekkel készült, meglehetõsen egyszerûen, a paradicsom pedig egy kevés csípõs és savanyú mellé koriandert kapott. Mindketten meglehetõs sikert arattak az asztalnál, a balzsamecetes csirkéhez szerintem leginkább az uborka, a szójás-sörös tarjához pedig a paradicsom passzolt.
Ma leküzdöm a bõbeszédûséget, itt jön a két recept.
Citromfüves uborka
8-10 kicsi uborka
2-3 ág citromfû
extra szûz olívaolaj
almaecet
citrombors
só ...