Négy Évszak Receptjei - megjelent az új szakácskönyvem!
sponsored links
Én magam is naponta fõzök, piacon vásárolok, a húst a bejáratott hentesnél veszem és a házias ízeket kedvelem, így nem sokban különbözöm az olvasóktól, akiknek a könyv készült.
Legújabb szakácskönyvemben, a Négy évszak receptjeiben 120 olyan fõételt találok, mely hónapról hónapra haladva a piacról beszerezhetõ szezonális alapanyagokra épül.
Manapság, miközben az üzletekben szinte minden alapanyag elérhetõ az egész év során, egyre több szó esik a szezonális táplálkozás fontosságáról. Én ezzel a szakácskönyvvel szeretnék ehhez a küldetéshez hozzájárulni: az egyes évszakok bevezetõjében összegyûjtöttem a szezonálisan hazánkban frissen elérhetõ élelmiszereket, mely a bevásárlásnál nyújthat segítséget.
Egy recept a 120-ból:
MELEG SÜTÕTÖKÖS LENCSESALÁTA
Hozzávalók: 200 g barna lencse, 400 g sütõtök, 5 szál újhagyma (250 g), 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor korianderzöld, 2 evõkanál olaj a sütéshez, 1 babérlevél, 1 teáskanál só.
Hozzávalók az öntethez: 1 kávéskanál római kömény, 1 kávéskanál õrölt fekete bors, 1 kávéskanál ánizsmag, 1 kávéskanál õrölt koriander, 1 teáskanál méz, 1 evõkanál citromlé, 4 evõkanál mogyoróolaj, 1 csipet só.
1 adag tápanyagtartalma: 393,2 kcal; 19,4 g fehérje; 11,4 g zsír; 52 g szénhidrát
Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek diabetikus mézzel; fogyókúrázók a salátaöntetet csak 1 evõkanál mogyoróolajjal készítsék.
Elkészítés: 1. A lencsét elõzõ este áztassuk be. Másnap szûrjük le, és hideg, sós vízben, a babérlevéllel megfõzzük, odafigyelve arra, hogy ne fõzzük szét a szemeket. 2. A sütõtököt vágjuk kockákra, és süssük meg az olajban. 3. Keverjük össze az öntet hozzávalóit. 4. A lencsét keverjük össze a sütõtökkockákkal, a vékonyra felkarikázott újhagymával, a petrezselyemmel és a korianderrel, és locsoljuk meg az öntettel.
Aki szeretne nyerni egy példányt, a blog FB oldalán ringbe szállhat érte!