Négy hagymás, paradicsomos szósz tésztákra
sponsored links
Lemaradt a medvehagymás "korszakból"
-most pótolva! :)))
Az alap recept nagyban hasonlít az
apró különbséggel
-nem szalonnával készült! :)
És hogy miért négy hagymás lett a neve?
Ezért: :)))
Hozzávalók (2 fõre):-pici olívaolaj
-1 fej vörös-, vagy fehérhagyma
-2 nagyobb gerezd fokhagyma
-1 csokor (10 dkg) medvehagyma
-1 maréknyi metélõhagyma
-1 tk szárított petrezselyemzöld
-1 konzerv, hámozott paradicsom
(amíg nincs ehetõ, ez a legjobb alternatíva)
-tengeri só
-darált bors
-pici cukor (paradicsom-függõ)
-Cayenne bors (kihagyhatatlan)
-25 dkg Olasz, durum tészta
A tésztát fõni teszem, annyira
sós vízben, mint a Földközi tenger vize. :)))
Közben az olajon megdinsztelem a kicsire
összevágott vöröshagymát, a szeletelt
fokhagymát és metélõhagymát,
majd a csíkokra vágott
medvehagymát és a petrezselyemzöldet
(kis lángon, fedõ alatt, meg ne égjen!).
Felöntöm a paradicsommal, amit fakanállal
kicsit összenyomok, fûszerezem és
mire megfõ a tészta, ez is elkészül.