Négercsók házilag
sponsored links
Szofi blogján találkoztam ezzel a régi idõket idézõ kedvenc finomsággal!
Elkészítése nagyon egyszerû kis mennyiségbõl próbáltam ki most elõször azt írom le!
Hozzávalók: Ostyalapból 1 db, 1 tojásfehérje, 4 dkg. cukor, 8 dkg. étcsokoládé.
Elkészítése:Az ostyalapot 5 cm.átm. pogácsaszaggatóval kiszaggattam / egy lapból 13 db- lett , de csak 7 db-ra tettem tölteléket/. Gõz fölött a tojásfehérjét felvertem közben apránként tettem hozzá a cukrot a legvégén cseppentettem hozzá vanília aromát. Egészen fényes lett a hab ekkor kanállal pakoltam az ostyakarikákra halmokat. A csokoládét szintén gõz fölött melegítettem fel 1 ek. olajjal és a tálcára pakolt halmokra öntöttem. Apró gyöngyöket szórtam a tetejére. Nagyon finom szerintem legközelebb megpróbálom más ízesítésû töltelékkel is!
Ui: Szofi más technikával készítette , habzsákba töltötte a tölteléket és mártotta a csokiba .Most ez talán egyszerûbb kivitelben készült de nagyon finom!
Elkészítése nagyon egyszerû kis mennyiségbõl próbáltam ki most elõször azt írom le!
Hozzávalók: Ostyalapból 1 db, 1 tojásfehérje, 4 dkg. cukor, 8 dkg. étcsokoládé.
Elkészítése:Az ostyalapot 5 cm.átm. pogácsaszaggatóval kiszaggattam / egy lapból 13 db- lett , de csak 7 db-ra tettem tölteléket/. Gõz fölött a tojásfehérjét felvertem közben apránként tettem hozzá a cukrot a legvégén cseppentettem hozzá vanília aromát. Egészen fényes lett a hab ekkor kanállal pakoltam az ostyakarikákra halmokat. A csokoládét szintén gõz fölött melegítettem fel 1 ek. olajjal és a tálcára pakolt halmokra öntöttem. Apró gyöngyöket szórtam a tetejére. Nagyon finom szerintem legközelebb megpróbálom más ízesítésû töltelékkel is!
Ui: Szofi más technikával készítette , habzsákba töltötte a tölteléket és mártotta a csokiba .Most ez talán egyszerûbb kivitelben készült de nagyon finom!