Néger kocka
sponsored links
Gyerekkorom nagy-nagy kedvence volt ez a sütemény, olyannyira, hogy ez volt az elsõ, amit megtanultam elkészíteni. No nem mintha nehéz lenne, mert végtelenül egyszerû és gyorsan megvan...aztán valamiért, ki tudja miért a feledés homályába került. De most megtaláltam, és újra terítékre került...:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
6 egész tojás
18 dkg cukor
7 dkg liszt
Fél csomag sütõpor
2 dkg kakaó
A habhoz:
4 tojás fehérje
20 dkg porcukor
A mázhoz:
4 ek tej
4 ek cukor
2 dkg kakaó
10 dkg margarin
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd nagyon óvatosan beleforgatjuk a sütõporral és a kakaóval elkevert lisztet. Sütõpapírral bélelt közepes méretû tepsibe öntjük. 180 fokra elõmelegített sütõben 25 perc alatt megsütjük.
A habhoz a tojásfehérjét gõz fölött félkeményre verjük, majd apránként hozzáöntjük a porcukrot. Kemény habot verünk belõle.
Az idõközben kihûlt piskótára egyenletesen elkenjük a habot.
A mázhoz a tejet a kakaóval és a cukorral felfõzzük, belekeverjük a vajat. Ezzel a mázzal vonjuk be a sütemény tetejét. Ha megdermedt a máz, akkor szeletelhetõ.