Néger kocka

2014-04-03

sponsored links

Gyerekkorom nagy-nagy kedvence volt ez a sütemény, olyannyira, hogy ez volt az elsõ, amit megtanultam elkészíteni. No nem mintha nehéz lenne, mert végtelenül egyszerû és gyorsan megvan...aztán valamiért, ki tudja miért a feledés homályába került. De most megtaláltam, és újra terítékre került...:-) 

Hozzávalók:

A tésztához:

6 egész tojás
18 dkg cukor
7 dkg liszt
Fél csomag sütõpor
2 dkg kakaó

A habhoz:

4 tojás fehérje
20 dkg porcukor

A mázhoz:

4 ek tej
4 ek cukor
2 dkg kakaó
10 dkg margarin

Elkészítése:

A tojást a cukorral habosra keverjük, majd nagyon óvatosan beleforgatjuk a sütõporral és a kakaóval elkevert lisztet. Sütõpapírral bélelt közepes méretû tepsibe öntjük. 180 fokra elõmelegített sütõben 25 perc alatt megsütjük.

A habhoz a tojásfehérjét gõz fölött félkeményre verjük, majd apránként hozzáöntjük a porcukrot. Kemény habot verünk belõle.

Az idõközben kihûlt piskótára egyenletesen elkenjük a habot.

A mázhoz a tejet a kakaóval és a cukorral felfõzzük, belekeverjük a vajat. Ezzel a mázzal vonjuk be a sütemény tetejét. Ha megdermedt a máz, akkor szeletelhetõ.



Folytats a blogon ... hazaiizek.blogspot.com/2014/04/neger-...

sponsored links

Keres?s