Náthára?
sponsored links
Nagyon érdekes ez az anya-gyerek kapcsolat. Míg Zotya kicsi volt, oviba került, az összes létezõ, közösségbe behurcolt betegséget elkapta. Viszont mi egymástól semmit. Somával egészen más a helyzet. Õ is elkapja a nyavalyákat és szépen át is adja nekem, aztán pikk-pakk felépül.
Most éppen két napja vagyok lázas, már a fülem is eldugult, ízeket alig érzek, szóval szenvedek rendesen (pedig azt egy anyának nem szabad!). Ilyenkor a bevett szokásom az, hogy korán reggel felteszek egy nagy adag húslevest és azzal gyógyítom magam (nem mellesleg az éppen itthon levõ gyerek is megeszi). Most viszont már volt egy adag húslé a fagyasztóban és szükségem volt az alkotás örömére, szóval egyik kedvenc, tartalmas levesem mellett döntöttem.
Még nagyon régen kaptam valahonnan egy receptet, állítólag ez a leves volt a híres festõ, Henri de Toulouse-Lautrec kedvence. Igazából jelesebb alkalmakkor szoktam készíteni, de ma úgy gondoltam, hogy megérdemlem.
Ünnepi sajtos hagymaleves Toulouse-Lautrec módra
Hozzávalók 4 fõre:
50 dkg vöröshagyma
1 l húsleves
5 dkg szalonna
3 dkg vaj
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
Bors
15 dkg zsíros sajt
Fél csokor petrezselyem
A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát csíkokra. A szalonnát a vajon kicsit megfuttatjuk, a pörcöket félretesszük. A zsírhoz adjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk. Belereszeljük a sajtot, megvárjuk, míg elolvad, beleöntjük a tejszínt és a bort is, megborsozzuk. Ismét felforraljuk. Idõnként megkeverve addig forraljuk, míg 2/3-a lesz a leves mennyisége, összeturmixoljuk. Nem kell teljesen simára, csak hogy ne legyenek láthatóak a hagymadarabok. Visszatesszük a szalonnát és forrón tálaljuk.
Petrezselyemmel, kevés tejszínnel díszítve tálaljuk.
Szovjet kaják
Femina receptolimpia
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
Lasagne
Most éppen két napja vagyok lázas, már a fülem is eldugult, ízeket alig érzek, szóval szenvedek rendesen (pedig azt egy anyának nem szabad!). Ilyenkor a bevett szokásom az, hogy korán reggel felteszek egy nagy adag húslevest és azzal gyógyítom magam (nem mellesleg az éppen itthon levõ gyerek is megeszi). Most viszont már volt egy adag húslé a fagyasztóban és szükségem volt az alkotás örömére, szóval egyik kedvenc, tartalmas levesem mellett döntöttem.
Még nagyon régen kaptam valahonnan egy receptet, állítólag ez a leves volt a híres festõ, Henri de Toulouse-Lautrec kedvence. Igazából jelesebb alkalmakkor szoktam készíteni, de ma úgy gondoltam, hogy megérdemlem.
Ünnepi sajtos hagymaleves Toulouse-Lautrec módra
Hozzávalók 4 fõre:
50 dkg vöröshagyma
1 l húsleves
5 dkg szalonna
3 dkg vaj
2 dl tejszín
1 dl száraz fehérbor
Bors
15 dkg zsíros sajt
Fél csokor petrezselyem
A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát csíkokra. A szalonnát a vajon kicsit megfuttatjuk, a pörcöket félretesszük. A zsírhoz adjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, felforraljuk. Belereszeljük a sajtot, megvárjuk, míg elolvad, beleöntjük a tejszínt és a bort is, megborsozzuk. Ismét felforraljuk. Idõnként megkeverve addig forraljuk, míg 2/3-a lesz a leves mennyisége, összeturmixoljuk. Nem kell teljesen simára, csak hogy ne legyenek láthatóak a hagymadarabok. Visszatesszük a szalonnát és forrón tálaljuk.
Petrezselyemmel, kevés tejszínnel díszítve tálaljuk.
Hasonló bejegyzések:
Szovjet kaják
Femina receptolimpia
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
Lasagne