Nápolyi húsgombóc gluténmentesen

2014-02-11

sponsored links

panki-fasírtjaPanki receptje és képe

Látogassatok el Panki oldalára:

http://mititkunk.weboldala.net/

 

 

Hozzávalók:

A mártáshoz:

  •  Kb. 1 liter passzírozott paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 szép sárgarépa tisztítva, elõre felkarikázva
  • Paradicsomok kockára vágva (pl. hámozott felezett paradicsom készen)
  • Só, bors, (lehetõleg friss, nem szárított) oreganó, bazsalikom
  • 2 evõkanál zsír

Elkészítés:

  • A hagymákat apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk
  • Ha már üveges, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt sárgarépát, és együtt pároljuk tovább addig, ameddig a répa még roppanós, de már nem nyers
  • Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, óvatosan felforraljuk
  • Összevágott paradicsommal gazdagítjuk, és pár percig rotyogtatjuk (nem kell a hozzávalókat szétfõzni), a végén tesszük csak hozzá az apróra vágott fûszereket és néhány percig még együtt kavargatjuk, nagyon lassú tûzön
  • Ízlés szerint, néhány evõkanál vörösborral is megbolondíthatjuk (A szesz fõzés hatására elpárolog!)
  • Ha elkészült a mártás, beleszedjük a fasírtgolyókat és együtt a ?tésztára? szedjük, olíva bogyóval, kemény sajttal megszórva, vagy anélkül tálaljuk

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=21148

sponsored links

Keres?s