Nápolyi húsgombóc gluténmentesen
sponsored links
Látogassatok el Panki oldalára:
http://mititkunk.weboldala.net/
Hozzávalók:
- Fasírtgolyók (akár a maradék hasznosítására is tökéletes a recept)
- Paleocsinta metéltre vágva (tészta helyett)
A mártáshoz:
- Kb. 1 liter passzírozott paradicsom
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 szép sárgarépa tisztítva, elõre felkarikázva
- Paradicsomok kockára vágva (pl. hámozott felezett paradicsom készen)
- Só, bors, (lehetõleg friss, nem szárított) oreganó, bazsalikom
- 2 evõkanál zsír
Elkészítés:
- A hagymákat apróra vágjuk, és a zsíron megfonnyasztjuk
- Ha már üveges, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt sárgarépát, és együtt pároljuk tovább addig, ameddig a répa még roppanós, de már nem nyers
- Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, óvatosan felforraljuk
- Összevágott paradicsommal gazdagítjuk, és pár percig rotyogtatjuk (nem kell a hozzávalókat szétfõzni), a végén tesszük csak hozzá az apróra vágott fûszereket és néhány percig még együtt kavargatjuk, nagyon lassú tûzön
- Ízlés szerint, néhány evõkanál vörösborral is megbolondíthatjuk (A szesz fõzés hatására elpárolog!)
- Ha elkészült a mártás, beleszedjük a fasírtgolyókat és együtt a ?tésztára? szedjük, olíva bogyóval, kemény sajttal megszórva, vagy anélkül tálaljuk