NÕI SZESZÉLY
sponsored links
A receptet elõször a Váncza projektben készítettem el.
Szoktam nõi szeszélyt készíteni de más recept alapján.
A receptet újra elkészítettem mert sokan érdeklõdtetek utána, ugyanis sokan féltek a hab keverésétõl.
Anno akkor a projektben 1/8 adagot készítettem el, most teljes adagot csináltam.
A receptet a linkre kattintva találjátok :)
Elkészítése :
A vajat a tojássárgájával és a tejjel habosra kikevertem és ehhez kevertem a többi hozzávalókat, így kaptam egy közepes sûrûségû masszát amit 20 x 30 x 7 cm-es egy olajozott lisztezett tepsibe a kezemmel szétnyomkodtam egyenletesen.
Erre került ujjnyi vastagon a lekvár, én most narancs lekvárt kentem rá.
A hab készítésénél nagyon türelmesnek kell hogy legyünk, mert különben nem lesz jó a habunk a sülés után !
Tehát : A hideg tojásfehérjéket egy hideg fém edénybe rakjuk és hozzákeverjük fakanállal az ecetet és citromos porcukrot apránként.
Addig kevergetjük míg sûrû krémes habot nem kapunk, olyat ami szinte alig folyik le a fakanálról.
Olyan mézes kalács díszítéséhez használt tojáshabhoz hasonlítson!
Fontos hogy kóstoljuk meg és ha már a cukor elolvad benne , akkor lesz jó a hab.
Ha nem vagyunk biztosak magunkban akkor mérjük ki egybe a habhoz a hozzávalókat és gépi habverõvel verjük sûrû habbá , ez tuti módszer !
Kenjük rá a lekváros tetejû tésztára a habot
és süssük elõmelegített sütõbe 180 fokon, gáznál 3 fokozaton , addig míg a habunk teteje teljesen világos barna nem lesz.
Ha fehér habot szeretnénk sütés után akkor elõször süssük meg félig a tésztát és ezután kenjük le a lekvárral és rakjuk rá a habot.
Ilyenkor addig sütjük tovább míg a hab széle barnulni nem kezd.
Fontos , hogy csak akkor szeleteljük fel ha teljesen kihûlt, mert különbem összetörjük a habot a süti tetején.
Remélem, most már mindenkinek tudtam segíteni és bátrabban foktok hozzá a nõi szeszély elkészítéséhez.
A sütemény édes, szeszélyes, de nagyon finom :))
Szoktam nõi szeszélyt készíteni de más recept alapján.
A receptet újra elkészítettem mert sokan érdeklõdtetek utána, ugyanis sokan féltek a hab keverésétõl.
Anno akkor a projektben 1/8 adagot készítettem el, most teljes adagot csináltam.
A receptet a linkre kattintva találjátok :)
Elkészítése :
A vajat a tojássárgájával és a tejjel habosra kikevertem és ehhez kevertem a többi hozzávalókat, így kaptam egy közepes sûrûségû masszát amit 20 x 30 x 7 cm-es egy olajozott lisztezett tepsibe a kezemmel szétnyomkodtam egyenletesen.
Erre került ujjnyi vastagon a lekvár, én most narancs lekvárt kentem rá.
A hab készítésénél nagyon türelmesnek kell hogy legyünk, mert különben nem lesz jó a habunk a sülés után !
Tehát : A hideg tojásfehérjéket egy hideg fém edénybe rakjuk és hozzákeverjük fakanállal az ecetet és citromos porcukrot apránként.
Addig kevergetjük míg sûrû krémes habot nem kapunk, olyat ami szinte alig folyik le a fakanálról.
Olyan mézes kalács díszítéséhez használt tojáshabhoz hasonlítson!
Fontos hogy kóstoljuk meg és ha már a cukor elolvad benne , akkor lesz jó a hab.
Ha nem vagyunk biztosak magunkban akkor mérjük ki egybe a habhoz a hozzávalókat és gépi habverõvel verjük sûrû habbá , ez tuti módszer !
Kenjük rá a lekváros tetejû tésztára a habot
és süssük elõmelegített sütõbe 180 fokon, gáznál 3 fokozaton , addig míg a habunk teteje teljesen világos barna nem lesz.
Ha fehér habot szeretnénk sütés után akkor elõször süssük meg félig a tésztát és ezután kenjük le a lekvárral és rakjuk rá a habot.
Ilyenkor addig sütjük tovább míg a hab széle barnulni nem kezd.
Fontos , hogy csak akkor szeleteljük fel ha teljesen kihûlt, mert különbem összetörjük a habot a süti tetején.
Remélem, most már mindenkinek tudtam segíteni és bátrabban foktok hozzá a nõi szeszély elkészítéséhez.
A sütemény édes, szeszélyes, de nagyon finom :))