Nyúlpörkölt petrezselymes galuskával
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
1-1,5 kg-os nyúl , 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 evõkanál zsír, 1 zöld húsú paprika, 1 hámozott paradicsom, 2 sárgarépa, 1 teáskanál pirospaprika, só, bors.
Elkészítése:
A nyúlhúst feldaraboljuk, majd egy fazékban vizet forralunk és a húsra öntjük, 15-20 percig állni hagyjuk, ekkor leöntjük a vizet a húsról. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával meg az apróra vágott fokhagymával. Amikor a hús kifehéredik, beletesszük a csíkokra vágott paprikát,
és a kocára vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 evõkanál vizet öntögetve alá pörköljük, vigyázva, hogy le ne ...