Nyúlpörkölt

2011-09-08

sponsored links

Azért fõztem néhány dolgot, mióta nem készült bejegyzés. Például nyúlpörköltet. Még a múlt héten, a két nyúl megmaradt alkatrészeibõl, amiket kicsontoztam. Az elsõ láb combcsontjait kivettem, a húst apróra vágtam. Ugyancsak kicsontoztam a nyúlgerincet, és a bordákról is leszedtem minden használható húst. Összesen 6 db csontos rész került a pörköltbe: a két nyúl nyaka, és a négy elsõ lábszár. Az összes többi húst csont nélkül, felkockázva fõztem a pörköltbe, amit úgy kezdtem fõzni, mint a csikós tokányt. Vagyis elõször szalonnát pirítottam, rá került a felaprózott hagyma, majd két tv és egy csípõs zöldpaprika, 1 nagyobb, hámozott, felkockázott paradicsom, és utána a nyúl. Ízesítettem kevés sóval és ételízesítõvel, tettem rá fûszerpaprikát és kevés vizet, majd készre fõztem a pörköltet. Krumpli kellett volna hozzá, de ez az étel a készülõdés idõszakában készült, ezért friss kenyérrel tunkoltuk ki, és úgy is nagyon finom volt. 
Hozzávalók: 12,5 dkg csíkozott bacon (Lidl-s 2 tálcás egyik fele), kevés olaj, 1 nagyobb fej hagyma, 2 tölteni való, és 1 csípõs zöldpaprika, 1 nagyobb, érett paradicsom, 2 nyúl összes maradék apró ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2011/09/nyulporko...

sponsored links

Keres?s