Nyúlmáj pörkölt és krém
sponsored links
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 0.5 kg nyúlmájat használunk az ételhez. Pl. – a Tescoban meghökkentem, de lehet kapni!
- Készítsünk 1 nagy fej dinsztelt (zsíron + kevés vízzel pirított) vörös hagymából–fokhagymagerezdekbõl, paprika porral, õrölt borssal pörkölt alapot.
- Tegyük erre az alapra a nyúlmájat majd engedjük fel kb. 1 dl vízzel – igen kevés kell!; tálaláskor sózzuk a májat, különben megkeményedik!
- Amikor a máj megpuhult, akkor tehetünk még a lébe opcionálisan paradicsomsûrítményt – kb. 1 dl-t.
Nyúlmáj krém
- A pörköltet 10 dkg vajjal turmixoljuk pépesre és tegyünk hozzá ízlés szerint sót is.
- A tetejére friss snidlinget vághatunk.