Nyúlgombóc leves
sponsored links
Szerintem nagyon finom leveske az alábbi, még szilveszterkor ettük, de természetesen bármilyen alkalomra kiváló levesvariáció.
Nyúlgombóc leves
Hozzávalók: 1 nyúl háta, 2 darab sárgarépa, 1 darab petrezselyemgyökér, 1 hagyma, só, bors, 1 tojás, kevés zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A nyúl hátát a meghámozott zöldségekkel együtt vízbe rakjuk, és lassú tûzön készre fõzzük. Közben sózzuk és borsozzuk. A lébõl kivesszük a húst, leszedjük a csontról, a zöldséggel együtt összedaráljuk, majd tojással és zsemlemorzsával összedolgozzuk. Gombócokat formázunk belõle és a levesbe kifõzzük. A tejföllel elkavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a leveshez adjuk.