Nyúl és paprika avagy A legenda új élete
sponsored links
Természetesen, mint sokunknak, nekem is megakad a szemem a AKCIÓ! feliraton...
Most épp a nyúl lapocka volt a kecsegtetõ kínálatban, amit én ott hagytam a boltban.
Hát persze! Pont én.
Szóval, megvettem, igen, nyúl, igen lapocka, igen nincs rajta sok hús, igen nem is olyan olcsó, de finom és akciós, tehát...
NYÚLPAPRIKÁS, KAPROS-GALUSKÁVAL
(talán nem a legmegszokottabb módon, na de, nálam ez nem furcsa)
Hozzávalók:
1 kg nyúl lapocka
2 fej vöröshagyma
2 db paprika
1 p. tejföl
2+2 ek. liszt
2 ek. mustár
2 dl fehérbor
babérlevél
majoránna
fûszerpaprika
bors, só
4 adag galuska, aminek a tésztájába aprított kaprot keverünk
A hagymát és a paprikát felkockázzuk.
A lapockákat az ízületeknél ledaraboljuk (persze lehet kisebbre is, de ha csontot vágunk akkor már elõfordulhatnak csontszilánkok is, tehát vigyázva fogyasszuk); majd egy nagyobb tálba rakjuk, két evõkanál mustárt teszünk rá, és alaposan összeforgatjuk, ezután két evõkanál liszttel is átforgatjuk.
Egy lábosban olajat hevítünk és megpirítjuk rajt húsdarabokat, a felénél hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, megsózzuk, aztán "folyamatos" kevergetéssel üvegesre sütjük.
Meghintjük fûszerpaprikával, felöntjük a borral, egyet forralunk rajt, illetve feloldjuk az aljáról a pörköt, borssal, majoránnával valamint egy darab babérlevéllel ízesítjük, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi, és fedõ alatt puhára fõzzük. (nálam ez kb. 1 óra volt)
A tejfölbõl és két kanál lisztbõl habarást készítünk, amivel a paprikásunkat besûrítjük.
Galuskával, vagy ahogy én, kapros-galuskával tálaljuk.