Nyúl vadasan
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb nyúl, 1 nagy fej hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 1 evõkanál paradicsompüré, 1 dl. vörösbor, babérlevél, tej, zsír, liszt, 1 dl tejföl, 1 kávéskanál mustár, só, bors,
Elkészítése:
A nyulat feldaraboljuk, és egy napig sós tejben tartjuk. Másnap a húsról a nedvességet papírtörlõvel leitatjuk, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk és forró zsírban hirtelen kisütjük. A húst kiszedjük, zsírjában megforgatjuk az apróra vágott hagymát, hozzátesszük a fokhagymát, paradicsompürét, bort, babérlevelet, egy kissé megsózzuk. Belerakjuk a húst, és lefedve pároljuk. A tejfölt elkavarjuk a mustárral és a raguhoz adjuk, ha szükséges, a mártást még borral pótoljuk. Galuskával vagy makarónival tálaljuk.
Tipp: A fenti receptet elkészíthetjük csirkecombból vagy sertésbõl is.