Nyírfacukor - szuper lehetõség és az eddigi tapasztalataim
sponsored links
Kaptam kipróbálásra egy adag Xukort (nyírfacukor, xilit, egy fajta cukoralkohol) és egy adag Xukor Zero-t (ez eritrit, egy másik cukoralkohol) valamint egy-egy csomag tökmag- és gesztenyelisztet. Még csak a Xukort próbáltam ki, de folyamatosan beszámolok majd a tapasztalatokról.
Ha valaki nem ismeri, a Xukor egy növényi alapú édesítõszer, állagra és ízre is nagyon hasonlít a kristálycukorra. Magában fel lehet fedezni egy minimális különbséget, de tapasztalataim szerint, kávéban, palacsinta-töltelékben, süteményben, tejszínhabban már semmit. Elvileg édessége 60-70%-a a cukorénak, de egyesek édesebbnek érzik annál. Ezt mi tökéletesen hoztuk, mert én kicsit kevésbé érzem édesnek, Levi szerint viszont édesebb. :-)
Kelt tésztákon kívül bármibe lehet használni (a baktériumok nem bontják, ezért nem jó a kelt tésztába, és ezért nem rontja a fogakat sem), kevésbé emeli meg a vércukor szintet mint a cukor, és a kalória is kevesebb ...