Nyírfacukor,a természetes cukor

2011-12-07

sponsored links


Az utóbbi idõben ezt a cukrot használom, gondoltam megér egy bejegyzést, hátha mások is kedvet kapnak hozzá, és használni fogják. Nem mondom, hogy olcsó lenne (31 lej/500 g), de én úgy gondolom, hogy a minõségre nem szabad sajnálni egy kis plusz kiadást.
Bióboltokban megvásárolható.

A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, amely egy természetes cukorféle. Íze, megjelenése azonos a hagyományos kristálycukoréval, viszont az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása épp az ellenkezõje. A nyírfacukrot a múlt század elején állították elõ Finnországban, elsõként a világon. Amellett, hogy természetes és élettanilag kedvezõ hatású, nélkülözi a cukor és a mesterséges édesítõk mellékhatásait. Felfedezhetõ zöldségekben, gyümölcsökben, gabonafélékben, sõt még az emberi testben is. Édesítõ hatása nagyon hasonló a répacukoréhoz, de csupán kétharmadnyi energiát tartalmaz.

A nyírfacukor fogyasztása nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással van fogainkra, lúgosítja szervezetünket, nem kell inzulin a hasznosításához, gyorsítja az emésztési folyamatokat, és segíti a kiválasztást. 25%-a a vékonybélen keresztül felszívodva a májban glükózzá (vércukorrá) alakul, 75%-a emésztetlenül halad át a vékonybélen, a bélflóra ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2011/12/nyirfa...

sponsored links

Keres?s