Nyárleves
sponsored links
Tegnap már érezhetõen nyári hangulat(om) volt, a kilátások alapján nem is kell kizökkenni belõle a következõ napokban, és ez most nagyon jó, még nem untam rá az izzasztó idõre, és ahogy beleszippantottam a levegõbe, a Dunának tengerillata volt. Közeleg a szombat, vicces lesz ilyen szikrázó idõben bort kóstolni Etyeken, de a tavalyi özönvíznél akkor már inkább ezt választom, gondolom, nem meglepõ.
Ha már májusi nyár, akkor imbiszen ma hideg leves, eperbõl, kicsit furcsán, de higgyék el, finoman. Kiindulásul a tavalyi õszibarackos recept szolgált, semmi tejszín, helyette buborékos ásványvíz, kakukkfû és kéksajt. A víz és a sajt megmaradt, kakukkfû helyett viszont rukolát használtam, ami egy salátában az eperrel már igen jól funkcionált. Én szeretem együtt az édeset és a sósat, tegyenek vele egy próbát, hátha.
Itt meg jön a recept.
Rukolás eperleves kéksajttal...