Nyárindítás - Grillezett bárány kofta
sponsored links
Ezalkalommal helyszíni beszámolóval jelentkezem, Buda egyik lakóparkjának legfelsõ emeletén rendezett remek grillpartiról. Merthogy végre itt a nyár, igaz még tavasznak kéne lennie de mindegy :)
Ha esetleg a szomszédok ráismernének az eseményre, utólagosan is közlöm, nem, nem égett oda semmi, sõt cefet jót ettünk! Az olajat nem kellett volna erõltetni, de hát jó pap is holtig tanul alapon ezt asszem Mátyás is megjegyezte egy életre.
Hõsiesen adta le a füstjeleket a tíz perces sütési folyamat minden egyes pillanatában (igaz néha kissé kétségbeesett arckifejezéssel), a légterelõnek szolgáló hetilap gondos kezelésével. Nagyobb volt a dolognak a füstje mint a lángja, hét-nyolc perc alatt el is éget nagyjából aminek el kellett. Ami visszamaradt, attól meg még este nyolckor is nyöszörögtünk, úgy teletettük a belünket vele.
Egészen tegnap reggelig bárányburger járt a fejemben, aztán miközben a fûszerezést tervezgettem akadtam rá egy közel-keleti kajára, a koftára. Ahogy azt a wiki is kezdi, legegyszerûbb formájában darált húsból (borjú vagy bárány), hagymából készült fûszeres gombóc.
Tovább nem is kutakodtam, bárány is, fûszeres is, nyársa is van húzva, csak jó lehet már.
A burgerektõl amúgy is tartottam egy kicsit, legutóbb mikor rácsra próbáltam pakolni, hááát szóval nem volt ...