Nyáridézõ sütögetés
sponsored links
Ismét munkára fogtuk a tárcsát, úgyis olyan koratavasz van, mintha koranyár lenne.
Újfajta pácot alkottam a húsnak, mely jelen esetben csirkemell volt: tökmagolajhoz kevés borecetet, mustár, borsot és pirospaprikát adtam; összekevertem - ebbe merültek el a vékony szelet csirkemellek.
A köret nyers sárgarépasaláta volt. Z elõször gyanakvással fogadta ezt a salátát, de csak addig, míg meg nem kóstolta.
5 közepes szál sárgarépát lereszeltem, egy kisebb fej vöröshagymát vékony szeletekre vágtam. Az öntethez összekevertem sót, kevés borsot, borecetet és dióolajat - ebbe forgattam be a sárgarépát és a hagymát. Hûtõben pihentek jó két órát.
A csirkemellet és néhány szelet füstölt hollumi sajtot a forró tárcsán megsütöttünk - a salátával kínáltuk. Könnyû finomság.
Ezután már csak egy kis marcipános csoki csúszott le.