Nyárias töltött keltekercs
sponsored links
Az egyik kedvenc nyári ételem, minden évben ezzel indul nálunk az újkelkáposzta-szezon. Ehhez friss, laza kelkáposztafej szükséges, aminek még nincs markáns, erõs íze.
A recept a júliusi Kifõztükben jelent meg, ott a tekerésrõl fázisképek is vannak; a magazin ingyen letölthetõ innen.
70-80 dkg-os kelkáposzta
50 dkg darált sertéshús (ne legyen túl száraz, lapocka vagy dagadó jó bele igazán)
6-7 dl paradicsomlé
6 dkg rizs
1 tojás
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál õrölt római kömény (elhagyható, de nagyon finom lesz tõle:) helyette csipet normál õrölt köményt tehetünk bele
1 teáskanál morzsolt kakukkfû + 2 szál ...