Nyári tárkonyos bableves -2féle babbal
sponsored links
A bableves (mármint szárazbab) nem az a leves, amit elõször ennék, ha 2 hetes nyaralásból hazajövök. A fejtett bab a fiatalabb testvére a szemes babnak: már nem zöldbab, de nem is szárazbab. Nagyon puhára lehet párolni, és a végén hozzáadott zöldbab még frissebbé varázsolja. Csak a nyár egy meghatározott idején van, utána megöregszik, és belõle is csak szárazbab lesz. Szóval nyár közepén fogyasszuk. Ha mérhetetlen mennyiség van belõle a kertben, akkor fagyasztóba érdemes tenni. A bab szereti a tárkonyt, a zsályát és a kakukkfüvet.
Nyári tárkonyos bableves - 2féle babbal
Mennyiség : 3-4 fõ
Elõkészítési idõ: 10-15 perc
Fõzési idõ : 25 - 30 perc
Hozzávalók:
1 ek olaj
1 közepes hagyma
1 nagy gerezd fokhagyma ...