Nyári tárkonyos bableves -2féle babbal

2012-07-21

sponsored links



A bableves (mármint szárazbab) nem az a leves, amit elõször ennék, ha 2 hetes nyaralásból hazajövök. A fejtett bab a fiatalabb testvére a szemes babnak: már nem zöldbab, de nem is szárazbab. Nagyon puhára lehet párolni, és a végén hozzáadott zöldbab még frissebbé varázsolja. Csak a nyár egy meghatározott idején van, utána megöregszik, és belõle is csak szárazbab lesz. Szóval nyár közepén fogyasszuk. Ha mérhetetlen mennyiség van belõle a kertben, akkor fagyasztóba érdemes tenni. A bab szereti a tárkonyt, a zsályát és a kakukkfüvet.

Nyári tárkonyos bableves - 2féle babbal

Mennyiség :                         3-4 fõ
Elõkészítési idõ:      10-15 perc
Fõzési idõ :                25 - 30 perc

Hozzávalók:
      1 ek olaj
      1 közepes hagyma
      1 nagy gerezd fokhagyma ...

Folytats a blogon ... nyarikonyha.blogspot.com/2012/07/nyar...

sponsored links

Keres?s