Nyári sajttorta
sponsored links
A sajttortával való viszonyom mindig is viharos volt. Szeretem én nagyon csak valahogy õ nem szeret engem. Kezdetben a sütött variációkkal próbálkoztam úgy mint a klasszikus New York-i változattal, majd áttértem a mini kiszerelésre.
Az elmúlt hetekben a sütés nélküli recepteket teszteltem. Készítettem egy egészen jól sikerült fehér csokis gyümölcsöset (BBC Good Food), aztán amikor Szofika blogján keresztül megismertem Linda Lomelino-t tudtam, hogy az õ receptjét is muszáj lesz megcsinálnom.
Minden bizalmam benne volt. A sajttorta mutatós lett és magasabb is mint az eddigiek (mivel kisebb formába tettem). Ízre is nagyon rendben van, csupán szeletelés közben vettem észre, hogy a csaknem 24 órás hûtés ellenére is szétesik. Talán létezik valami titkos összetevõ, amit nem osztott meg velem a szerzõ, vagy valami másban keresendõ a hiba...
A harcot továbbra sem adom fel, talán egyszer összejön nekem is a tökéletes cheesecake!
A recept pedig:
Az alaphoz:
15 dkg keksz (pl. zabkeksz vagy háztartási keksz)
5 dkg vaj
plusz pár szem keksz a tésztába
A krémhez:
30 dkg krémsajt (pl. Philadelphia) ...