Nyári rakott penne
sponsored links
Elkészült az elsõ 1 perces receptvideóm. Még nem profi, de tanulok! :-) Nagyon boldog vagyok, mert mindent egyedül csináltam: felvétel, beállítások, sütés, fotózás, receptírás. Mögöttem nincs stáb, magam tatarozom a blogot, magam nézek utána egy-egy újdonságnak vagy éppen ásom bele magam egy-egy számomra új technikai kihívásba. Ezért is olyan nagy öröm számomra. Ma egy nagyon finom nyári rakott pennét hozok nektek. Megsúgom, hogy még a tésztát sem kell elõre kifõzni és a végeredmény tökéletesen szaftos, finom lesz.
Elkészítési idõ: 50 perc
Hozzávalók 2-3 személyre:
Sütõedény mérete: 23x18 cm
25 dkg penne
25 dkg cukkini
25 dkg paradicsom
20 dkg füstölt tartja
20 dkg sajt (pl. edami)
2 ek. napraforgóolaj
10-15 db bazsalikomlevél
1 kk. só
1 liter paradicsomlé
Egy tûzálló tál aljába olajat locsolunk.
Minden alapanyagot három részre osztunk. Elsõ lépésben egy adag kemény, fõzés nélküli tésztát elterítjük az edény aljában.
Erre kerül 1 réteg cukkini és 6 szelet paradicsom. Megsózzuk a zöldségeket. Erre szórjuk rá a felkockázott füstölt tarját, a bazsalikomleveleket és a sajt harmadát ráreszeljük vagy a sajtot felkockázzuk és rászórjuk az elõbbiekre. Még kétszer megismételjük az elõbbi rétegezést.
Végül a tetejére cukkinit, paradicsomot és sajtot teszünk felváltva.
Zárásként felöntjük az egészet 1 liter paradicsomlével. Ebben fõ meg a tészta majd.
Befedjük alufóliával a tésztánkat és így megy a sütõbe 180 °C-on 30 percre. Ezután levesszük a tálunkról az alufóliát és maximum hõfokon körülbelül 5-10 percig sütjük, addig, amíg meg nem pirul a teteje.
Az elkészült rakott pennét melegen tálaljuk!