Nyári püspökkenyér barackkal
sponsored links
Ha valami gyors, gyümölcsös süteményt szeretnénk összedobni, akkor ez a recept kiváló erre. Bármilyen nyári gyümölccsel elkészíthetõ ami éppen otthon van.
Nyári püspökkenyér barackkal
Hozzávalók: 30 dkg sárgabarack, 18 dkg vaj, 18 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütõpor, 2 tojás, kevés tej, 1 tasak vaníliás cukor.
Elkészítése: A barackot megmossuk, kimagozzuk, majd kockára vágjuk. A lisztet, a sütõport, a két féle cukrot, a vajat, a tojásokat összekeverjük, és jól összedolgozzuk. Ha túl kemény lenne a tészta, keverünk hozzá egy kis tejet is. Egy kalácssütõformát alaposan kivajazunk. A tésztába forgatjuk a gyümölcsöt, majd a masszát belesimítjuk a formába. Elõmelegített sütõben kb. 40-45 perc alatt megsütjük.