Nyári pohár
sponsored links
Könyörgöm, legyen desszert! Így a férj, amikor indultam a szomszéd faluba a piacra. Nem terveztem semmit, úgyhogy volt 4 perc 39 másodpercem kitalálni, amíg átértem, hogy mi legyen. Eszem ágában nem volt még csak a sütõ közelébe sem menni. Meleg van, olyan meleg, amit én már nehezen tolerálok. Persze, nyár van, meg ilyenek, de ettõl még arcátlanság, hogy 30 fok felé ment a higanyszál.
A gyerek meg azzal fogadott, amikor visszaértem, hogy anya hoztál nekem görögdinnyét? Se szia, se puszi, csak a dinnye érdekelte. Tudom én a helyemet, na. Visszavágásiból jól lenyúltam a hintáját a fényképezéshez.
Elõkészítés: 4 ? 5 óra, amíg a joghurt lecsepeg + pár perc a gyümölcsszósz elkészítéséhez
Összeállítás: 5 perc (se)
Hozzávalók (3 kisebb pohárnyi):
a krémhez:
630 gr natúr joghurt
10 gr vaníliás cukor (vagy 1 csomag bolti)
3 ? 4 ek. 20%-os tejföl
2 ? 3 ek. méz (ízléstõl függõen lehet több, kevesebb)
csipet só
a gyümölcsszószhoz:
5 ? 6 db sárgabarack
1 kis doboz málna
3 ? 4 ek. méz (ízléstõl függõen lehet több, kevesebb)
1 csapott mk. õrölt gyömbér
+ 6 db zabkeksz nagyobb darabokra törve
néhány szem szeder a díszítéshez
Egy magasabb falú edényt használtam a joghurt lecsepegtetéséhez. A joghurtot egy textilpelenkába tettem, egy fakanál nyelére kötöztem és az edénybe lógatva legalább 4 órán át hagytam lecsepegni. Hûtõbe tettem.
A gyümölcsöket megmostam, a sárgabarackot kettévágtam, kimagoztam. A málnával együtt botmixerrel pépesítettem, majd átszûrtem, hogy a málna magjai ne legyenek zavaróak. A mézzel és az õrölt gyömbérrel ízesítettem. Hûtõbe tettem pihenni.
A lecsepegtetett joghurtból sûrû krémes masszát kaptam, mintha krémsajt lenne. Egy tálba tettem, és kikevertem a tejföllel, a mézzel, a vaníliás cukorral.
Pohárba rétegeztem: összetörtem egy zabkekszet, a pohár aljába tettem, amire 2 kanál krémsajtos réteg jött, majd a gyömbéres gyümölcsszósz. Egy újabb réteg vaníliás, tejfölös krémsajtot tettem a pohárba, majd meglocsoltam a gyümölcsszósszal. A tetejére rámorzsoltam még egy kekszet és szederrel díszítettem. Egy órára visszatettem a hûtõbe.
Savanykás, hideg, krémes, könnyû. Ha már meleg van, legalább a sütõt ne kelljen bekapcsolni. A gyümölcsszósz persze túl sok lett, de az a jó, hogy jó pár napig eláll a hûtõben. Reggelihez natúr joghurtba, vagy sütikhez, újabb adag poharas desszertekhez simán felhasználható.
Facebook-on itt találtok meg.
Málnás fehér csokoládés pohárkrém
Túró rudi pohárból
Körtés ? diós kefires kevert süti
Anoním kefirista
A gyerek meg azzal fogadott, amikor visszaértem, hogy anya hoztál nekem görögdinnyét? Se szia, se puszi, csak a dinnye érdekelte. Tudom én a helyemet, na. Visszavágásiból jól lenyúltam a hintáját a fényképezéshez.
Elõkészítés: 4 ? 5 óra, amíg a joghurt lecsepeg + pár perc a gyümölcsszósz elkészítéséhez
Összeállítás: 5 perc (se)
Hozzávalók (3 kisebb pohárnyi):
a krémhez:
630 gr natúr joghurt
10 gr vaníliás cukor (vagy 1 csomag bolti)
3 ? 4 ek. 20%-os tejföl
2 ? 3 ek. méz (ízléstõl függõen lehet több, kevesebb)
csipet só
a gyümölcsszószhoz:
5 ? 6 db sárgabarack
1 kis doboz málna
3 ? 4 ek. méz (ízléstõl függõen lehet több, kevesebb)
1 csapott mk. õrölt gyömbér
+ 6 db zabkeksz nagyobb darabokra törve
néhány szem szeder a díszítéshez
Egy magasabb falú edényt használtam a joghurt lecsepegtetéséhez. A joghurtot egy textilpelenkába tettem, egy fakanál nyelére kötöztem és az edénybe lógatva legalább 4 órán át hagytam lecsepegni. Hûtõbe tettem.
A gyümölcsöket megmostam, a sárgabarackot kettévágtam, kimagoztam. A málnával együtt botmixerrel pépesítettem, majd átszûrtem, hogy a málna magjai ne legyenek zavaróak. A mézzel és az õrölt gyömbérrel ízesítettem. Hûtõbe tettem pihenni.
A lecsepegtetett joghurtból sûrû krémes masszát kaptam, mintha krémsajt lenne. Egy tálba tettem, és kikevertem a tejföllel, a mézzel, a vaníliás cukorral.
Pohárba rétegeztem: összetörtem egy zabkekszet, a pohár aljába tettem, amire 2 kanál krémsajtos réteg jött, majd a gyömbéres gyümölcsszósz. Egy újabb réteg vaníliás, tejfölös krémsajtot tettem a pohárba, majd meglocsoltam a gyümölcsszósszal. A tetejére rámorzsoltam még egy kekszet és szederrel díszítettem. Egy órára visszatettem a hûtõbe.
Savanykás, hideg, krémes, könnyû. Ha már meleg van, legalább a sütõt ne kelljen bekapcsolni. A gyümölcsszósz persze túl sok lett, de az a jó, hogy jó pár napig eláll a hûtõben. Reggelihez natúr joghurtba, vagy sütikhez, újabb adag poharas desszertekhez simán felhasználható.
Facebook-on itt találtok meg.
Innen is szemezgethettek
Málnás fehér csokoládés pohárkrém
Túró rudi pohárból
Körtés ? diós kefires kevert süti
Anoním kefirista