Nyári minestrone leves mángolddal
sponsored links
Na, jó, továbbra sem állítom, hogy ez egy igazi minestrone leves lenne, viszont nagyon gyorsan megvan és rengeteg zöldséget lehet így elpusztítani. Szóval, ha unnád már a salátákat, szerintem válts levesre!
Ezúttal volt otthon fél liter maradék húsleves, így azt használtam alapnak és ettõl sokkal-sokkal finomabb lett az egyszerû zöldséglevesem.
2 tányéros mennyiség következik:
Hozzávaló zöldségek - mindenbõl egy marékkal: újhagyma felkarikázva, mángold felcsíkozva, répa felkarikázva és borsó frissen fejtve (vagy mélyhûtõbõl).
Elõször a répát és hagymát dobtam a forró levesbe és fõztem 10 percig. Aztán hozzáadtam a mángoldot és a borsót és még fõztem 8-10 percig.
Végül mindenki kapott a tányérjába 1-2 kanál reszelt parmezánt is.
Ezúttal volt otthon fél liter maradék húsleves, így azt használtam alapnak és ettõl sokkal-sokkal finomabb lett az egyszerû zöldséglevesem.
2 tányéros mennyiség következik:
Hozzávaló zöldségek - mindenbõl egy marékkal: újhagyma felkarikázva, mángold felcsíkozva, répa felkarikázva és borsó frissen fejtve (vagy mélyhûtõbõl).
Elõször a répát és hagymát dobtam a forró levesbe és fõztem 10 percig. Aztán hozzáadtam a mángoldot és a borsót és még fõztem 8-10 percig.
Végül mindenki kapott a tányérjába 1-2 kanál reszelt parmezánt is.