Nyári megmentõ leves
sponsored links
Bevallom nem vagyunk nagy gyümölcsleves fanok, de a hétvége fülledt idõjárása ezúttal mégis arra késztetett, hogy valami igazán frissítõ levest fõzzek, amiben nagy segítségemre volt az Otthon magazin gasztro rovata. A piacon már csodaszép hazai sárgadinnyék vannak, így ez sem jelenthetett akadályt, a sonkachips feltét pedig igazi ínyencséget varázsolt ebbõl a nem mindennapi hûs gyümölcslevesbõl.
Kókusztejes sárgadinnyeleves
Hozzávalók:
1 nagy sárgadinnye
1 citrom
1 lime
2 dl kókusztej
cukor ízlés szerint
10 dkg szárított sonka
menta
A sárgadinnyébõl kikaparjuk a magját és kockára vágjuk. A citrom és a lime héját belereszeljük 1 l vízbe, majd a levét és belefacsarjuk. Föltesszük fõni. Amikor forr, beletesszük a kockázott dinnyét és újraforraljuk. Felöntjük a kókusztejjel és ezzel is kicsit összeforraljuk. Ízesítjük cukorral, majd botmixerrel leturmixoljuk. Jól lehûtjük.
A sonkát két sütõpapír közé tesszük és 200 C-os sütõben pár perc alatt ropogósra sütjük. Mentával és a darabokra tört sonkával tálaljuk a jéghideg levest.