Nyári csípõs káposztasaláta
sponsored links
Már itt a kerti sütögetések ideje. A porhanyósra sült grillezett husik mellé remekül illenek a friss, ropogós saláták. A megszokott görög,- vagy paradicsomsaláta helyett én most alternatívaként ajánlom az Anyukám káposztasalátáját, mely zsenge újkáposztából készül, harsogóan friss, ropogós és kellemesen csípõs is. Nálunk kilószámra fogy, annyira szeretjük. Most próbáljátok ki, amíg szezonja van, ilyenkor a legfinomabb.
Hozzávalók: 1 kg új fejeskáposzta, 1-2 hegyes (nem atom) erõs zöldpaprika, 5-6 szál újhagyma (vagy 1 vöröshagyma) só, cukor, ecet, kömény
Elkészítése:
A fejeskáposzta külsõ leveleit leszedem, cikkekre vágom, torzsáját kiszedem, majd nagyon vékony ...