Nyár eleji palacsinta töltelék
sponsored links
Sajnos nagyon rossz lett a kép, nagyon meg kellett világosítani, hogy látható legyen a töltelék, ugyanis valami elállítódott a gépen és világos helyen nem fényképez. Remélem, sikerül helyrehozni szervíz nélkül.
Kisebb mókás vita kerekedett az ebéd körül. Az idõjárási viszonyok ellenére bablevest fõztünk és az uram túrós tésztát szeretett volna hozzá. Aztán Bálint elkezdte gyõzködni, legyen kedve inkább palacsintához. Persze, lett.
Én meg eközben kitaláltam életem legfinomabb palacsinta töltelékét.
Hozzávalók:
- 3 evõkanálnyi kókuszcukor (cukor)
- 1 dl-nyi bodzaszörp
- fél bio citrom
- pár db szegfûszeg
- 1 rúd fahéj
- õrölt vanília (vaníliás cukor, vanília kivonat)
- 3 szál rebarbara
- 4 db alma
- 2 marék málna
A levélnyelekrõl lehúztam a héját, és felszeleteltem 3-4 mm vastagságú szeletekre.
Az almákat kettévágtam, kiszedtem a magházukatt, majd héjastól felkockáztam, nem odafigyelve az egyenletességre.
A citromot felszeletetem, a szélsõ szelet héjába beleszurkáltam a szegfûszegeket.
A málna kivételével mindent belepakoltam a szirupba, és addig fõztem, amíg a rebarbara szeletek szétestek rostjaikra és az alma is megpuhult.
Levettem a tûzrõl, belekevertem a málnát és elkezdtem küszködni a fényképezéssel. Miután kiderült, hogy a gép teljesen megmakacsolta magát,feladtam a küzdelmet és ezt a homályos és rossz képet idetettem, mert annyira finom a töltelék, hogy kár lett volna, ha nem írom le, hogymegtudjuknézni, amikor már nem emlékszünk pontosan, hogyan készült, csak arra, hogy nagyon finom volt.
A palacsintát egyébként így csinálom, most étolaj helyett olvasztott és langyosra hûlt vajat kevertem bele.