NYÁRI ZÖLDBABLEVES ZSENEDICÉVEL
sponsored links
Vásároltam 1 kg zsenge, ceruza zölbabot, friss, roppanós volt, szinte élvezet volt megtisztítani, csak úgy pattant, amikor kettétörtem. Feltettem fõni 2 liter vízzel, hozzáadtam 3 szál apróra vágott zöldhagymát, megsóztam, megborsoztam és puhára fõztem. Akkor 3 kanál olajból és egy kanál lisztbõl egy nagyon világos rántást készítettem, berántottam vele a rotyogó levet, majd felöntöttem fél liter zsendicével. Még 5 percig fõztem.
A zsendice nem más, mint a juhsajt készítésekor kicsorgó savó, amelyet ha tovább feldolgozzák, ordát lehet belõle készíteni. A zsendice finom, zsíros, enyhén savanykás tejtermék, kitûnõen alkalmas levesek savanyítására is. Ilyenkor, meleg nyárban jól esik a savanykás leves.
Végezetül megszórtam egy hatalmas csokor aprított zöldpetrezselyemmel.
Nem kell ennél több ilyen forró nyárban, akár melegen, akár hidegen fogyasztjuk, tökéletes ...