Nyuszifej pogácsa
sponsored links
nyuszifej pogácsák |
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 kávéskanál só
- 2,5 dkg élesztõ
- 2 db tojássárgája
- 25 dkg túró
- 25 dkg margarin
- 1 dl kefir
- 1 db tojás
- 2 dkg fekete bors
- 5 dkg napraforgómag
Elkészítés:
Lisztbe belemorzsoljuk az élesztõt, hozzáadjuk a túrót, lágy margarint, kefirt, tojások sárgáját és a sót. Jól összedolgozzuk és lefedve meleg helyen 1 órát kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kerek kis szaggatóval kiszaggatjuk.
A füleit úgy vágjuk ki, hogy teáskanál szárának a végét a tészta végéhez tesszük és körbe kivágjuk. Margarinnal kikent tepsibe tesszük a kerek tésztákat, tetejét lekenjük felvert tojással és hozzáillesztjük a füleket. Ezután minden nyuszifejet lekenünk tojással, egész bors a szemei és az orra, napraforgómagok a bajusza:) Elõmelegített sütõben sütjük, amíg piros lesz a teteje.
Így készült |
A receptet Sütni jó oldalon találtam, meg is köszönöm SCsilla-nak, a recept feltöltõjének.
Teljesen ígty csináltam, csak margarin helyett vajat használtam.
Azért tetszett meg ez a recept, mert egyszerû, gyorsan elkészíthetõ, formája miatt pedig biztos, hogy a gyerekek kedvence lesz.
Jankának boldog blogszülinapot, és további sikeres blogolást kívánok!
Teljesen ígty csináltam, csak margarin helyett vajat használtam.
Az egész tésztából nem nyuszifejeket formáztam, csupán a felébõl - 9 fért el a nagy gáztepsiben. A tészta másik felét hagyományos pogácsának sütöttem meg, szezámmaggal megszórva a tetejét. Nálam 200 fokra elõmelegített sütõben alsó-felsõ lángon 25 perc alatt sült meg egy tepsivel.
Túrós pogácsa |
Jankának boldog blogszülinapot, és további sikeres blogolást kívánok!