Nyuszi muffin húsvétra
sponsored links
Ez a recept is megjelent az áprilisi Kifõztük magazinban, az újság ingyenesen letölthetõ az oldalról!
Hozzávalók 12 muffinhoz
- 18 dkg liszt
- 2 dkg kókuszreszelék
- 1 teáskanál sütõpor
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 1/2 dl tej
- 1/2 dl citromlé
- 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
a krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl jól behûtött habtejszín
- 1-2 evõkanál porcukor
- 1 zacskó habfixáló
- 1/2 citrom leve
- 1 vegyszermentes citrom reszelt héja
a díszítéshez:
- kókuszreszelék
- rózsaszín cukordrazsé
- cukorgyöngy
- fehér pillecukor
- csokoládés tortadara
Habosra verjük a vajat a cukorral, beleütjük a tojásokat, majd folytonos keverés közben felváltva adagoljuk bele a többi hozzávalót.
A masszát elosztjuk a papírkosarakkal bélelt muffintepsi mélyedéseiben, és 180 fokra elõmelegített sütõben, alsó-felsõ sütésmódban 17-20 perc alatt megsütjük. Ha a teteje tapintásra rugalmas, akkor készen van. A krémhez habbá verjük a tejszínt a habfixálóval és a cukorral, hozzáadjuk a mascarponét meg a citrom levét és héját is.
A kihûlt muffinok tetejére kenjük a krémet, majd megmártjuk kókuszreszelékben. A nyuszik orra drazsé, a szemük cukorgyöngy, a bajszuk pedig tortadara lesz. A fülekhez a henger alakú pillecukrokat ollóval átlósan háromfelé vágjuk. A krémbe nyomjuk a füleket is.
Tipp: a krémet és a kókuszt rátehetjük a muffinokra, a díszítés befejezésével azonban várjunk a tálalásig, mert a krém nedvességtartalma feloldja a gyöngy és a drazsé bevonatát.
Ötlet: BiteDelite blog