Nyuszi alakú zsemlekenyér
sponsored links
Egy nagyon finom zsemlekenyér receptet hoztam ma nektek.
Nálunk sokszor készül, mert nagyon puha és a régi idõk zsemléire hasonlít.
Eddig még nem került fel a blogra, de most egy kicsit megbolondítva, nyuszi alakban készítettem el és úgy döntöttem megosztom veletek.
A receptet nem lehet elrontani, azok is bátran fogjanak neki akik még soha nem sütöttek kenyeret, akár cipó formában, vagy a gyerekek örömére nyuszi alakban is elkészülhet.
Hozzávalók :
30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
3 dkg élesztõ
3 deci tej
4 dkg vaj
1 teásk. só
1 teásk. cukor
Elkészítése :
Az élesztõt a cukorral és kevés tejjel felfuttatjuk, a liszteket összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót és a közepébe mélyedést alakítunk ki.
Beleöntjük a felfuttatott élesztõt és langyos tejjel alaposan kidagasztjuk.
Ha már elválik a kezünktõl és az edény falától, a tetejét meglisztezzük és letakarva duplájára kelesztjük.
Ha van dagasztógépünk, akkor pakoljuk bele a hozzávalókat és válasszuk a dagasztás programot.
( Én mindig így szoktam )
Lisztezett deszkán ovális alakúra formáljuk és egy szilikonos sütõpapírral kibélelt tepsire rakjuk és szintén duplájára kelesztjük, kb 30-40 perc.
Sütés elõtt egy olló segítségével bevágjuk a nyúl füleit és még 5 percig kelesztjük.
Felvert kevés tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük.
Elõmelegített forró sütõbe rakjuk és 15 perc után a hõmérsékletet 150 fokra gáz 3. csökkentjük és még
40 percig sütjük.
Fázisfotók :
Nálunk sokszor készül, mert nagyon puha és a régi idõk zsemléire hasonlít.
Eddig még nem került fel a blogra, de most egy kicsit megbolondítva, nyuszi alakban készítettem el és úgy döntöttem megosztom veletek.
A receptet nem lehet elrontani, azok is bátran fogjanak neki akik még soha nem sütöttek kenyeret, akár cipó formában, vagy a gyerekek örömére nyuszi alakban is elkészülhet.
Hozzávalók :
30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
3 dkg élesztõ
3 deci tej
4 dkg vaj
1 teásk. só
1 teásk. cukor
Elkészítése :
Az élesztõt a cukorral és kevés tejjel felfuttatjuk, a liszteket összekeverjük, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót és a közepébe mélyedést alakítunk ki.
Beleöntjük a felfuttatott élesztõt és langyos tejjel alaposan kidagasztjuk.
Ha már elválik a kezünktõl és az edény falától, a tetejét meglisztezzük és letakarva duplájára kelesztjük.
Ha van dagasztógépünk, akkor pakoljuk bele a hozzávalókat és válasszuk a dagasztás programot.
( Én mindig így szoktam )
Lisztezett deszkán ovális alakúra formáljuk és egy szilikonos sütõpapírral kibélelt tepsire rakjuk és szintén duplájára kelesztjük, kb 30-40 perc.
Sütés elõtt egy olló segítségével bevágjuk a nyúl füleit és még 5 percig kelesztjük.
Felvert kevés tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük.
Elõmelegített forró sütõbe rakjuk és 15 perc után a hõmérsékletet 150 fokra gáz 3. csökkentjük és még
40 percig sütjük.
Fázisfotók :