Nyulica és krumpli avagy Most a legjobb
sponsored links
Egy szezonális leves, még tegnapról ?
NYULICÁS BURGONYALEVES
így talán többen ismerik
RÓKAGOMBÁS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
15-20 dkg rókagomba (mifelénk nyulica)
1 kisebb fej vöröshagyma
1 szál szárzeller
1/2 p. tejföl
fûszerpaprika
rozmaring
liszt
bors, só
NYULICÁS BURGONYALEVES
így talán többen ismerik
RÓKAGOMBÁS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
15-20 dkg rókagomba (mifelénk nyulica)
1 kisebb fej vöröshagyma
1 szál szárzeller
1/2 p. tejföl
fûszerpaprika
rozmaring
liszt
bors, só
A rókagombát megtisztítjuk, és kedvünkre kisebbre vagy csak felekre, negyedekre (ez a gombák méretétõl függ) daraboljuk.
A burgonyát megpucoljuk és kb. 1,5 centis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát és a szárzellert felaprítjuk, és együtt üvegesre sütjük, majd rátesszük a gombát, 3-4 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük fûszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és hozzáadjuk a burgonyát. Rozmaringgal ízesítjük és vízzel felöntve puhára fõzzük, majd tejfölbõl és lisztbõl készült habarással besûrítjük.