Nyitott cseresznyés lepény

2012-06-12

sponsored links


Nagyon szeretem a gyümölcsös süteményeket, de csak azokat, ahol kevés a tészta, és rengeteg a gyümölcs. A sok tésztában úszkáló néhány szem gyümölcs soha nem vonzott. Még gyerek voltam, amikor ezt a receptet találtam egy régi Frank Júlia szakácskönyvben, és azóta már nagyon sokszor elkészítettem.
Az eredeti recept meggyel készül, de nekem most cseresznyém volt itthon. Igazából mindkét gyümölccsel ugyanolyan finom. A diót darálva is rá lehet szórni, de én jobban szeretem, ha ropog.:)

Hozzávalók:
25 dkg liszt
12 dkg vaj
1 tojás
10 dkg tejföl
2 ek porcukor
1 tk sütõpor
csipet só
töltelék:
1 kg cseresznye (magozva) ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2012/06/nyitott...

sponsored links

Keres?s