Nyers meggypuding

2014-06-29

sponsored links

Azaz, nem teljesen nyers és nem teljesen meggy. Van benne ananászbefõtt is. Ha friss ananász lenne, vagy bármilyen más friss gyümölcs, akkor teljesen nyers lenne és hozzáadott cukor sem lenne benne. Micsoda hülye hangzású mondat lett...

Amibõl készült:
  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 2 maréknyi meggy
  • 3 evõkanál útifûmaghéj
Mindezeket (kb. 7,5 dl volt a gyümölcsök és a kompótlé mennyisége) beletettem egy turmixgépbe és addig tartottam bekapcsolva, míg teljesen homogénné vált a massza.

Hûtõszekrénybe tettük, és kb. 3 óra alatt érte el a megszokott pudingállagot.

Utólag sajnálom, hogy nem elõre eltervezetten készült és nem valami friss gyümölccsel tompítottuk a meggy "vadságát", de így is nagyon jó lett, és értékesebb, mint egy teljesen fõtt édesség.


Közben eszembe jutott, hogy akár nyers meggylekvárnak is nevezhetnénk, de ha bekerül a fagyasztóba, akkor pedig nyers gyümölcsfagyivá avanzsálhat.

Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s