Nyers hétvége Piliscsabán
sponsored links
Nagy kihívás volt számomra ez a hétvége.
Péntektõl vasárnapig 30 ember napi 3-szori nyers kosztját biztosítottam egy "látványkonyhában". Volt segítségem, mert szinte mindent együtt készítettünk, párhuzamosan a levest, a fõételt, a desszertet.
Megmutattam, milyen hajdinát használunk, hogyan kell csíráztatni és felhasználni.
Készítettünk aszalványokat, granolát, hajdina ropogóst, sós palacsintát, pizza alapot.
A társaság nagyon nyitott volt, kíváncsi mindenre, jó volt így együtt dolgozni. Remélem sok hasznos dolgot tudtam átadni...
A legnagyobb sikere a tökfõzeléknek és a nyers lecsónak volt, természetesen fasírttal! A pizza is ízlett, aszalt hagymával, paradicsommal, csírákkal. A gyümölcspalacsinta is mély nyomokat hagyott a résztvevõkben, megtöltöttük barackkal, és leöntöttük vaníliás kesuszósszal, majd megcsurgattuk kevés mézes karobbal.
Készült két "interaktív" torta is: a gyümölcstortának van egy általános receptje, amit mindenki saját ízlése és kedve szerinte készíthet el. Ennek megfelelõen lett egy barackos-sárgarépás és egy almás-szilvás torta. Mindkettõ alapja diós-datolyás-mézes massza volt tortaformába belenyomkodva, a tölteléket pedig együtt találtuk ki ott helyben, együtt kóstoltuk, és addig folytattuk az ízesítést, amíg mindenki azt nem mondta: igen, így ...