Nyers datolyagolyók
sponsored links
Már régóta szerettem volna datolyagolyókat készíteni, de még sosem jutottam oda. :P
A Blogkóstoló 16. forduló alkalmával azonban elérkezett a pillanat, amikor végre én is kipróbáltam, Borsó receptjei közül a Datolya csemege alapján! :D
Persze módosítottam rajta a saját szám íze szerint, de nagyon fincsi lett, érdemes mindenkinek kipróbálnia! ;)
A recept:
- 10 dkg datolya - beáztatva
- 5 dkg aszalt sárgabarack - beáztatva
- 5 dkg aszalt szilva
- 1 dl zabpehely
- 2 ek zabkorpa
- 1 ek psyllium
- 5 dkg szezámmag - a golyókat ebbe hempergetjük ;)
A datolyát és a barackot beáztatjuk néhány órára annyi vízbe, ami éppen ellepi.
Amikor egy kicsit megpuhultak - 1-2 óra elég neki :P -, akkor összedaráljuk a többi hozzávalóval, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy a száraz hozzávalók magukba szívják a nedvességet, és jól formázható állagot kapjunk.
Kis golyókat formázunk belõle, és szezámmagba forgatjuk.
Nagyon finom vendégváró csemege lehet belõle! ;)
Tipp:
Szezámmag helyett forgathatjuk kókuszreszelékbe, durvára tört mogyoróba vagy akár fekete szezámmagba is! ;)