Nyers csoki - húsvétra
sponsored links
Házi készítésû nyers csokinyuszik |
Sokféleképpen lehet nyers csokit készíteni, alapszabály: valamilyen jó minõségû zsiradék (ez lenne a kakaóvaj ideális esetben. A boltokban kapható csokinyuszikban általában nincsen kakaóvaj, meg kell nézni az összetevõket), kakaópor és édesítõszer kell hozzá. Az így készített csokiban biztosan nem lesz semmilyen olyan anyag, ami káros lenne. Cserébe viszont nem tartható el sokáig, 1-2 hét után megváltozik az íze. Nem lesz rossz, de ez így tényleg csak frissen jó. (hát nem teszünk bele tartósítószert, tényleg!)
Ezek a fõ összetevõk. Ez a nyers csoki így még tényleg nyers lesz, olvad a kezedben, a szádban, és a kakaón és az édesen kívül nem lesz más íze.
Az állagán lehet javítani valamilyen õrölt maggal, legjobb választás a kesudió, vagy a mandula. Ettõl kicsit krémesebb lesz, olyan, mint a tejcsoki. Lehet hozzá tenni kevés kókuszolajat is, ettõl is puhább ...