Nyelvpaprikás
sponsored links
Szeretjük a nyelvet, minden formában. Selymesen puha húsát szerintem érdemes szeretni. Így mindig nagyon örömmel fogadják a gyerekek, az ilyen jellegû ételeimet.
Nyelvpaprikás
Hozzávalók: 3 darab sertésnyelv, 2 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, kevés olaj, só, bors, fûszerpaprika, petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt.
Elkészítése: A nyelvet sós vízben puhára fõzzük, majd a bõrét lehúzzuk, és darabokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, olajban megdinszteljük, majd rádobjuk a darabokra vágott paprikát és a zúzott fokhagymát, összepároljuk, megszórjuk fûszerpaprikával, kevés vizet öntünk alá, majd hozzáadjuk a paradicsomot és összefõzzük. Amikor elkészült az alap, hozzáadjuk a nyelvet, majd apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk bele. A tejfölt kevés vízzel és egy evõkanál liszttel elkavarjuk, majd besûrítjük az ételt.