NYELVES PITE

2012-04-17

sponsored links


Amikor elkezdek "lovagolni" egy alapanyagot, no, azt becsületesen megteszem. Így van ez a medvehagymával és újabban a nyelvvel is. Vettem az elmúlt napokban marha és disznónyelvet is és folyamatosan belõlük fõzök. Sovány, egészséges hús, bármit lehet belõle készíteni. Íme egy kitûnõ pite, ami fél óra alatt megvolt, váratlan vendég fogadására is tökéletes választás. Habár leveles vajastésztából készítettem, mégis pitének neveztem el. Ha valakinek van egyéb ötlete, szívesen látom.
Egy csomag 40 dkg-os mirelit vajastésztát szobahõmérsékleten hagytam kiengedni, majd vékonyra nyújtottam, akkorára, hogy a piteformába kényelmesen beleférjen, sõt, a szélére is jusson.
80 dkg friss spenótot alaposan átmostam, majd sós vízben puhára fõztem, jól lecsepegtettem, kinyomkodtam és apróra daraboltam. Persze, lehet mirelit spenóttal is készíteni, abból olyan 40 dkg szükséges.

Összekevertem 25 dkg áttört tehéntúróval a spenótot, tettem bele  egy szál friss, zöld, aprózott ...

Folytats a blogon ... kisildi.blogspot.com/2012/04/nyelves-...

sponsored links

Keres?s