NYELV FEKETERIBIZLI SZÓSSZAL
sponsored links
Feltettem fõni 4 megmosott disznónyelvet annyi vízben, amennyi jó bõven ellepte, sóztam, hozzászórtam 3 babérlevelet, kiskanál szemesborst és puhára fõztem. Lehúztam a bõrét amíg még meleg volt, majd kihûtés után felszeleteltem és félretettem.
Megtisztítottam a szárától 25 dkg fekete ribizlit, ráöntöttem egy pohár vizet, hozzáadtam 8 dkg cukrot, csipet sót és lassú tûzön 6-7 percet fõztem, belecsavartam fél citrom levét.
Fél kiló krumpliból, forró tejbõl és kanál vajból puha, habos krumplipürét készítettem.
A nyelv fõzési idejétõl eltekintve, ez egy hamar és nagyon könnyen elkészíthetõ kiváló, finom fogás. Amíg a nyelv puhul, elmesélek egy sztorit, amit a feketeribizli kóstolása hozott elõ az emlékeimbõl.
Édesanyámék baráti köre 5-6 nagyon rendes házaspárból állt. Volt köztük könyvelõ, fogtechnikus, munkásember, tisztviselõ, háziasszony, anyukám bérszámfejtõ volt (fizetéseket számolt naphosszat, sokszor jött haza ceruzával a konytába szúrva), apukám közgazdászként dolgozott. Jó csapat voltak, ügyesen szervezték a szabadidejüket, majdnem minden hónapra jutott egy megünnepelni való névnap, opera és színházbérletük volt, nyáron pedig minden vasárnap a város szélén található ...