nyak leves vagy nyakleves :))
sponsored links
Könnyû nyári leves,semmi extra,minden hozzávaló könnyen beszerezhetõ,én a piacon lerendeztem az egész bevásárlást,nem kellett boltokban rohangálnom.
-1/2 kg csirkenyak
-2db filézett csirkecomb
-1 fej vöröshagyma
-2db nagyobb sárgarépa
-2db petrezselyem,és a zöldje
-1/2 kg zöldborsó
-fûszerpaprika,bors,só,vegeta,fokhagyma
-1 kanál zsír
-1 tv paprika,paradicsom
A nyakakat megtisztítom,feldarabolom(kettõ-háromba vágok egyet),a combfiléket felkockázom.
A zsíron lepirítom a finomra vágott vöröshagymát.Erre teszem a húsokat,átpirítom,félrehúzom.Szórok rá két-három kanál fûszerpaprikát,összekeverem,visszateszem a tûzre,öntök rá annyi vizet,hogy ellepje.Só,bors,vegeta,fokhagyma.Fõzöm kicsit,közben megtisztítom a zöldségeket.Ezek is mehetnek a levesbe,tv paprika,paradicsom,felöntöm a kellõ mennyiségûre-én olyan három liternyit fõztem.Hozzáadom a zöldborsót is.Puhára fõzöm.
Van aki lisztet is tesz hozzá,sûríti,én sosem szoktam,így szeretjük,nem kell plusz szénhidrát,elég ami benne van :).
Kettõ tojásból tésztát gyúrtam,nyújtottam,csipegettem,és ezt a csipetkét külön kifõztem,az lett a levesbetét (sajnos a fotóimon ezt nem nagyon mutattam,nem is vettem észre,csak most,hogy írom a receptet)